Itt jár most: nyitólap » Eseménynaptár

Indul az Innovatív Generáció (iGen) Innovátorképző Program!

A Kreater Társadalmi Innovációs Ügynökség 2014. március 1-jétől folytatja Magyarországon egyedülálló innovátorképzését. Azokat várják, akik meg akarnak ismerkedni a társadalmi haszonnal járó innovációk és start-upok világával, és tapasztalatot, kapcsolatokat szeretnének szerezni az induláshoz, a projektjük felpörgetéshez. Az egy év tapasztalatai alapján továbbfejlesztett tematikával meghirdetett harmadik csoportba február 10-ig lehet jelentkezni. 

 

Az iGen a Kreater 2013-ban indult három hónapos hibrid programja: képzési, mentorprogram és inkubáció egyben.
Olyan program, ahol bárki lehet innovátor, vagy startupper: a szigorúan profitorientált startup gondolatot kiterjesztve innovációként kezeli ugyanis a technológiai, a társadalmi és a vegyes kezdeményezéseket is, függetlenül attól, hogy a fenntarthatóságon túl a kezdeményezők forprofit vagy nonprofit keretek között képzelik el a működésüket.
A fenntarthatóságban hisz, ezért a rövid távú, gyors siker helyett a jövőbeli sikereket megalapozó folyamatok beindítására fókuszál.
Mindezt egy, a forrásteremtés szempontjából kulcsfontosságú induló csomaggal segíti. Ennek részei: kutatással alátámasztott üzleti modell, videó, pitch prezentáció, kommunikációs kampányterv.

A program során olyan partnerek segítették eddig a résztvevők munkáját, mint Dr. Kádas Péter, Hild Imre, Batiz András, az Ashoka, a Young&Rubicam, a Demnet, vagy a thehub.hu. Az iGen-ben erősítette koncepcióját, fenntarthatóságát, csapatát például a Kantaa, a budapesti teherbiciklis fuvarozás úttörője, az értelmes visszalassulást hirdető Slow Budapest mozgalom, a közösségi közterületfelügyeletet megvalósító Járókelő.hu, a városi kulturális sétákat Magyarországon meghonosító BUPAP vagy az open és DIY design magyarországi apostola, a Kultúrgorilla.

A három hónap végére a képzés moduljai révén a jó projektek el tudnak startolni a befektetők keresése vagy a közösségi finanszírozás (crowd-sourcing) irányába.
MINDEHHEZ PARTNEREKET KERESÜNK. TÖBBFÉLEKÉPPEN LEHETSZ PARTNER:
Az iGen3 Program saját felületeteken, támogatói körötökben való hirdetése, terjesztése által (ehhez csatolmányként küldünk logót, egyéb grafikai elemeket)
Mentorság vállalásával: a számodra szimpatikus csapatok és ötletgazdák mellett (1-1 órányi mentorálás a három hónap folyamán, esetleg e-mailen keresztül többször). Mentornak olyanokat kérünk fel, akikről azt gondoljuk, hogy tapasztalatukkal és tudásukkal szűk időkeretben is hasznos támogatást tudnának nyújtani egy innovátornak vagy csapatnak. Rólad így gondolkodunk.
Hozzájárulás a tavaly elindított iGen Alaphoz: az iGen Alap a részvételi díjak 20%-ból és partneri felajánlásokból jön létre. Az Alapban összegyűlt pénzzel a program végén meghirdetett videó és pitch prezentáció verseny győztesét támogatjuk, így adva tőkét, anyagi támogatást az elinduláshoz.

Ezt az alapot gazdagíthatják támogató partnereink pénzzel vagy természetbeni támogatással, az iGen résztvevőknek odaítélt termékekkel és szolgáltatásokkal. A győztesek így a részvételi díj többszörösét is visszanyerhetik.

Mi cserébe feltüntetünk Titeket (a logótokat és neveteket):
az iGen honlapján
az iGen Facebook-oldalán
az iGen-t záró videó- és lájkverseny kommunikációjában
az iGen Alap támogatásának odaítélésekor

Illetve szívesen veszünk javaslatokat bármilyen, támogatást érdemlő csapattal kapcsolatban, akiket az iGen programba érdemesnek tartasz meghívni.

Ha szeretnél ott lenni az új projektek indulásánál, keress minket!
Ágoston László | +36.70.62.555.68 | igen@kreater.hu | www.innovativgeneracio.hu

Finomra hangoljuk vállalkozását!