Good Practices

Nyílt innovációs jó megoldásokFiatal vállalkozásoknakKözösségi finanszírozás

A társadalmi innováció katalizálásaA site innovatív start-upokat készít fel, hogy ötletüket üzleti tervvé alakítsák és crowdfunding vagy befektetők elé vihessék.

Hogy indítsunk sikeres crowdfunding kampányt?Azoknak a start-upoknak nyújt segítséget, akik a finanszírozási platformválasztás kapcsán szeretnének tájékozódni, hogy a kidolgozott termékük, szolgáltatásuk és a hozzá választott meggyőzési stratégia jellegében és időzítésében hova illeszkedne a jobban.

Példákat olvashatunk és jó tippeket kaphatunk egy ötletünk továbbviteléhez és bevétel termelővé tételéhez, az ehhez kapcsolódó üzleti folyamatok felépítéséhez.

Innovatív generációÖsszekötik, akinek van ötlete vagy részt venne mások ötletének megvalósításában, innovátor képzést, start-up indításhoz- projektmenedzsment, üzleti tervezéshez gyakorlati tudás nyújt, így az innovátorok egymás támogatásával folyamatosan fejlődhetnek.

Jó megoldások tematikusan kereshető módon (angol nyelven)Good Practices Database This database is a collection of good practices that have been indentified within the course of INTERREG IVC projects.

KreanodNyílt hazai alkotóközösség kreatív feladatokra.

Nem minden kezdet nehézA Kickstarter mintájára hozták létre, crowdfunding a célja, valamint előértékesítés.

Nyílt innovációs portálBekapcsolódhatunk fejlesztésekbe, amelyekkel cégünk vagy más kisvállalkozások innovációs potenciálját lehet javítani.

Smart-Work-Best-PracticeA weboldal a nagyvároskban távoli térségekben mutatja be a fellelhető jó megoldásokat a Smart work területén és ad ötleteket a jó megoldások adaptálásához.

startup-eu.netStartUp-EU egy olyan innovatív online játék diákok számára, hogy feltárja és fejlessze a vállalkozói szellemet és attitűdöt.

The Centre for Software EngineeringEz egy olyan innovatív kezdeményezést, amely legjobban szolgálja a projekt környezetében elvégezhető csapatmunkát.

www.angel.coAz oldal küldetése, hogy összehozza a befektetőket a Start-upokkal.

www.connect2ideas.comA weboldal az egyes szakterületek innovációinak előmozdításában és a technológia hasznosításból származó előnyöket próbálja segíteni a tudományos kutatás számára.

www.cross-innovation.euA honlap számos információt tartalmaz a regionális, technológiai és szervezeti határokon átnyúló innovációról.

www.crowdsunite.com/category/platformsAz oldal összegyűjti és összehasonlításra alkalmassá teszi a különböző közösségi finanszírozási platformokat.

www.districtplus.itA start-up projekt és alprojektek céljainak leírása, valamint a megvalósult tények, eredmények közlése a projekttagok és külsősök számára a régiók közötti tudás és tapasztalat cseréjével, workshopokkal, különféle képzésekkel kapcsolatban.

www.ec.europa.eu/environmentAz oldal célja, hogy megvédje, megőrizze és fejlessze a jelen és jövő generáció számára a környezetet, ezért széleskörű információk gyűjt össze és tesz közzé a környezettel, valamint a lokális, regionális és Európai Uniós szintű környezetpolitikákkal kapcsolatban, a nyílt innováció területeit is érintve.

www.epractice.euA weblap sok információt és a jó gyakorlatokat, megvalósult projektek beszámolóit nyújtja az e-kormányzással, policy alkotással és közigazgatással kapcsolatban.

www.euris-programme.euA nyílt innovációs jó megoldásokat tartalmazó weblap összefoglalja a nyílt innovációkra vonatkozó tapasztalatokat, gyakorlatokat, ezáltal próbálja elősegíteni az együttműködést a régiók és különböző innovációs szereplők között.

www.gofundme.com/tourSzintén egy közösségi finanszírozási oldal, ahol adományokat lehet gyűjteni és a kampányok indításának menetét egyszerű és jól érhető videókkal mutatják be a leendő felhasználóknak.

www.ideaconnection.comAz oldal hozzáférést biztosít egy világméretű hálózat szakértői hálózathoz, azzal, hogy igénybe lehet venni a cégen kívüli nyílt innovációs tudást, így képes lesz megoldani a technikai problémákat, a fejlődés szűk keresztmetszetét és megtalálhatja a technológiák gyorsabb és hatékonyabb adaptálását.

www.indiegogo.comA közösségi finanszírozási oldal szerint ha elég vonzó egy projekt, sokan fogják kis pénzzel támogatni, hogy meg is valósuljon.

www.innohubs.euA nyílt innovációs weboldal széleskörű információt nyújt 4 nyelven egy megvalósuló INTERREG 4C projekt részeként az Innovation Hub For Edge Cities projekról.

www.innomot.netA weboldal egy INTERREG 4C projekt részeként megvalósuló Innomot alprojektről nyújt tartalmat.

www.interreg4c.euA nyílt innovációkat is támogató weblap célja széleskörű információt szolgáltatni, ezáltal elősegítve a regionális gazdaságfejlesztési politikák és eszközök megújítását, hatékonyabbá tételét.

www.kickstarter.comAz oldal egy közösségi finanszírozási lehetőséget biztosít, melyben bizonyos független és pénz nélküli fejlesztők (zenészek, művészek stb.) lehetőséget kapnak arra, hogy bemutassák a terveiket és ezekhez adományokat gyűjtsenek.

www.startupeuropehq.euA honlap célja információt és lehetőséget nyújtani európai uniós webes vállalkozóknak, hogy a lehető legtöbbet tudjanak kihozni a digitális technológia területéről.

www.welcomeurope.comA weblap a KKV-k számára információkat gyűjt össze egy helyen, főként EU-s pályázatokkal, forrásokkal és jó gyakorlatokkal kapcsolatban.

Finomra hangoljuk vállalkozását!