Itt jár most: nyitólap » Hírek

25 FEJLESZTÉSI ÖTLET ZALA MEGYÉBŐL

Zalaegerszeg - Zala megye 25 fejlesztési ötletét építették be az országos innovációs javaslati rendszerbe. Ezek többsége a gépiparra, a mechatronikára, a mezőgazdaságra és a turisztikára helyezi a hangsúlyt. Zala megye vállalkozói azt remélik, hogy a következő hat évben olyan pályázati lehetőségeik lesznek, amelyek megfelelnek a helyi igényeknek is.

Szeptemberben 100-an, most 50-en vettek részt az innovációs konzultáción. A programot elsősorban a vállalkozásoknak, a közigazgatás szereplőinek, valamint a civil szervezetek és a felsőoktatás képviselőinek szervezte a Zala Megyei Kormányhivatal. A rendezvényen a Nemzeti Innovációs Központ szakemberei várták a javaslatokat.

Zala megye erősségei közé tartozik a gépipar és mechatronika, a fa-, a bútor- és környezetipar, a mezőgazdaság valamint a logisztika és a víztechnológia. A konzultáció résztvevői nem egyetlen projektben gondolkodtak. Olyan ötleteket fogalmaztak meg, amelyek több ágazat érdekét is szolgálják.

A Nemzeti Innovációs Hivatal Zala megye valamennyi javaslatát elfogadta, így az ágazatok képviselői most azt remélik, hogy ez a jövőben, pályázati formában is megjelenik. A kormány mintegy 700 milliárd forintot fordít innovációra a következő 7 évben.

Finomra hangoljuk vállalkozását!