Itt jár most: nyitólap » Hírek

7 leggyakoribb kifogás, cégindítás kapcsán

1. „Nincs pénzem”

Ha ez a kifogásod, nem is akarsz igazán vállalkozni. Pénzed a terméked eladásából lesz. Abból, hogy naponta felhívod a potenciális vevőket, találkozol velük és ráveszed, hogy vásároljanak.  Ne számíts a külső környezetre, mindenért te vagy a felelős, a pénzért is.

2. „Csomó ötletem van, nem tudom melyiket válasszam”

Azt, amiért éjjel-nappal, éveken át képes vagy tenni. Imádod, vele álmodsz. Érzed a belső tüzet, ami hajt. "Csomó ötlet" a legnagyobb hiba. Válassz egyet ezek közül, és csak azzal foglalkozz.

3. „Nincs kapcsolatrendszerem”

Ismered a Googlet? Keresd ki annak a top 50 cégnek a nevét, akik az álmod, hogy eladj nekik. Hívd fel az info számot. És lesz kapcsolat. Bocs, de, ha még egy titkárnőt sem tudsz meggyőzni, hogy engedjen be a döntéshozóhoz, akkor érdemes elgondolkozni, hogy valóban igazán akarsz-e vállalkozni.

4.  „Pályázatra várok”

Most komolyan, a Google, Facebook, Apple pályázati pénzből indult? Vagy egy pályázatra akarod a vállalkozásod alapozni? Jó lehet a pályázat, de csak kiegészítő forrásként, ha a pályázati támogatástól függ, hogy vállalkozol-e vagy sem, akkor nem valószínű, hogy megéred a 3. évet.

5. „Előtte kipróbálom magam egy multinál”

Hajrá! Lesz jó fizetésed, céges wellness, céges kocsi. De Balaton parti medencés villát, meg sportkocsit abból a pénzből tuti nem veszel. És 10 millió Ft feletti összeggel sem fogod támogatni a szegényeket.

6. „Nincs időm, most vizsgáim vannak”

Most vizsgáid vannak, aztán inkább szétbulizod magad, diplomamunkát írsz, jön a gyerek, lakást veszel, stb. Ha most nem érsz rá, mikor fogsz? Komolyan nincs heti 40 órád? Ha ez a kifogásod, akkor nem akarsz igazán vállalkozni. Ha akarnál lemondanál egy időre a bulikról, és a hétvégéidet 100%-ban vállalkozásra fordítanád. Szombat+Vasárnap=48 óra. Ha alszol 2*8 órát, egyéb dolgokra elmegy 6 óra, akkor is marad még 26 órád. Ha tényleg akarod összeszedsz mellé még 14 órát, ha nem, akkor csak a kifogásokkal jössz.

7. "De"

Ha tényleg vállalkozni akarsz, nem kifogásokat keresel, hanem megoldásokat. Bővíted a tudásod, szélesíted a látóköröd, inspirációt szerzel (pl. FIVOSZ tagként rendezvényeken.).  Ja, ha neked most ez nem aktuális, akkor majd talán 10 év múlva. Vagy 20 év múlva, amikor a gyerekednek magyarázod meg, hogy édesem, azért élsz egyszerű középszerű családban, mert nem mertem megváltani a világot, és azért nem tudlak bátorítani, mentorálni, mert semmi tudás, bölcsesség nincs, amit átadjak neked, tudod én gyenge voltam, nem álltam ki az álmomért…

Írta: FIVOSZ

(Továbbközlés csak a "Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége, valamint az alábbi link: "http://fivosz.hu/hirek/7-leggyakoribb-kifogas-ceginditas-kapcsan" feltüntetésével lehetséges!)

Finomra hangoljuk vállalkozását!