Itt jár most: nyitólap » Hírek

A Cisco nemzetközi versenyt hirdet startup vállalkozásoknak

A Cisco Internet of Things Innovation Grand Challenge néven nemzetközi versenyt hirdet startup vállalkozások számára. A megmérettetés célja, hogy katalizálja és felgyorsítsa az olyan technológiák és termékek fejlesztését, amelyek hozzájárulnak az Internet of Things, azaz a hálózatba kapcsolódó eszközök piacának növekedéséhez és fejlődéséhez. Az Internet of Things Innovation Grand Challenge révén a Cisco ösztönözni és támogatni szeretné a vállalkozások következő generációját. A versenyre magyar cégek jelentkezését is várja a Cisco, elsősorban az alkalmazásfejlesztés, analitika, hálózati kapcsolatok és hálózatmenedzsment témákhoz kapcsolódó fejlesztési ötletekkel.

Jelentkezni  2014 július 1-ig lehet, a www.cisco.com/go/iotchallenge weboldalon. Az értékelés első fordulója júliusban lesz, amikor a Cisco által delegált zsűritagok 18 nevezést választanak ki, ezen belül továbbjut egy közönségdíjas pályázat is. Ezt követően a zsűri a listát először 6 ötletre szűkíti, majd a három győztest az októberben Chicagóban megrendezésre kerülő IoT World Forum keretében hirdetik ki. Az Internet of Things Grand Challenge verseny három nyertese 250 ezer dolláros díjon osztozhat majd, amelyet az IoT területéhez kapcsolódó meglévő, vagy új vállalkozásuk beindítására fordíthatnak.

A pénznyeremény mellett a Cisco saját munkatársai és más támogató szervezetek részvételével mentorálja, képzi és üzleti szakértelemmel is segíteni fogja a verseny nyerteseit. A győztesek lehetőséget kapnak új technológiák fejlesztésére, tesztelésére és kipróbálására, valamint potenciális befektetői és partneri lehetőségekkel is számolhatnak a jövőben.

Az Internet of Things trend további támogatása érdekében a Cisco Investments az elkövetkezendő 2-3 év során 150 millió dollárt fordít innovatív induló vállalkozások és a nemzetközi startup közösség támogatására, meghatározott technológiai témákban. A fókuszban a Big Data, az analitika, az Internet of Things, a mobilitás, az adattárolás, és a tartalom-menedzsmenthez kapcsolódó technológiák állnak.

A Cisco Investments közel 20 éves stratégiai befektetői múlttal és mintegy 2 milliárd dolláros portfólióval rendelkezik.

forrás: http://hirek.prim.hu/cikk/2014/05/09/a_cisco_nemzetkozi_versenyt_hirdet_startup_vallalkozasoknak

Finomra hangoljuk vállalkozását!