Itt jár most: nyitólap » Hírek

HAMAROSAN JÖN AZ ÚJ MAGYAR INNOVÁCIÓS INDEX (INNDEX)

Az Innovációs Index célja, hogy bemutassa az üzleti innovációban, üzletfejlesztésben élenjáró, innovatív cégeket és üzleti célú újdonságaikat, illetve támogatja az innováció társadalmasítását is.

Hamarosan jön az új Magyar Innovációs Index (INNDEX): megkezdődött az új verzió kidolgozása

A Magyar Innovációs Index (INNDEX) 2012-es indulása óta eltelt időszak gyakorlati tapasztalatai alapján megkezdődött az INNDEX új verziójának kidolgozása.

Az Innovációs Index célja, hogy bemutassa az üzleti innovációban, üzletfejlesztésben élenjáró, innovatív cégeket és üzleti célú újdonságaikat, illetve támogatja az innováció társadalmasítását is.

Az INNDEX a már jól ismert "tőzsdeindex" fogalomhoz hasonló módon került kialakításra. Segítségével gyakorlatilag egy pillantással el lehet helyezni az adott céget eredményessége és várható üzleti kilátásai alapján: megmutatja, hogy egy cég mennyire innovatív és milyen kilátásai vannak a piacon értékesíthető innovációival kapcsolatban.

A Magyar Innovációs Index cégei három kategóriában szerepelnek: "A" (a céget független, külső audit minősíti innovatívnak), "B" (nem hitelesített "gyorsaudit" alapján kerül értékelésre), "Figyelőlista" (még nem került értékelésre, de valamilyen információ alapján figyelemreméltónak ítélt cég).

"A" kategória innovatív cégei: a vállalkozás részletes átvilágítása egy Innovációs Audit alapján.

"B" kategória innovatív cégei: egyszerűsített, „gyorsaudit” publikált adatok, közlemények alapján.

Az Üzleti Érték Várható Változása (BVA)

Az Innovációs Index egyik legjelentősebb mutatója az Üzleti Érték Várható Változása (BVA). A BVA megmutatja, hogy mekkora valószínűséggel várható jövedelmező innováció az adott cégtől. Gyakorlatilag a cég innovációs potenciálját és annak hatását az értékesítésre, eredményességre - illetve a cég üzleti értékére - jelzi.

Forrás: computerworld

Finomra hangoljuk vállalkozását!