Itt jár most: nyitólap » Hírek

Indul a startup valóság show

A Forbes magazin és a Day One Capital Kockázati Tőkealap-kezelő (Day One Capital) Magyarországon először egy egyedülálló és nagyszabású startup eseményt indít STARTUP BROADWAY címmel. A startupok életét és fejlődését testközelből bemutató héthónapos program 2015 tavaszán veszi kezdetét egy régiós eseménysorozat részeként – közölték a szervezők közleményben.

A Forbes magazin közép-európai kiadója három országban, Csehországban, Szlovákiában és Magyarországon hirdet helyi partnerekkel startupok számára inkubációs programot. A program kidolgozásában és lebonyolításában a Forbes mindenütt egy helyi exkluzív szakmai partnerrel működik együtt. Magyarországon a Day One Capital csapatára esett a választás, amely korai fázisban (magvető) lévő vállalkozásokba fektet be, és minden eszközével segíti őket a világpiaci sikerhez vezető úton. Az egyes országok legjobbjai egy közös, regionális döntőben mérettethetik meg magukat neves befektetők előtt. A győztes lehetőséget kap a Forbes amerikai kiadásában történő exkluzív megjelenésre.

„A STARTUP BROADWAY garantáltan a valóság show fogalmának újraértelmezését jelenti majd, mivel a közönség egy valódi értékteremtő folyamatba kaphat ezáltal folyamatos betekintést – a gazdaság világában” nyilatkozta Peter Barecz, a Forbes cseh, szlovák és magyar kiadója.

A Day One Capital és a Forbes által kidolgozott különleges esemény célja a hazai és regionális startupok számára egy olyan egyedülálló program létrehozása, amely végigköveti az induló vállalkozások útkereséssel, munkával, lemondással és lelkesedéssel szegélyezett útját a sikeres piacra lépés felé.  „Egy vállalkozás és a mögötte álló csapat valódi természete nem egy-egy alkalmi prezentáció során, hanem a mindennapi kihívások között eltöltött hosszabb idő alatt mutatja meg magát” – mondta el Simó György, a Day One Capital vezérigazgatója.  A STARTUP BROADWAY különlegessége, hogy folyamatos médiajelenlét mellett követhetjük majd nyomon a hazai startupok építkezésének folyamatát: a hét hónapon át tartó programban szinte résztvevőként élhetjük át a legígéretesebb ötletek kiválasztását, formálódását, s végül megmérettetésüket a hazai és regionális döntőben. A program során fejlődésüket és útkeresésüket a mentorok és sikeres magyar vállalkozók segítik majd.

A Forbes dedikált szekciót biztosít a STARTUP BROADWAY esemény résztvevőinek a magazin havi megjelenéseiben. Emellett egyes események élő közvetítése, videóinterjúk, blogbejegyzések és a közösségi oldalakon való folyamatos kommunikáció segíti majd, hogy az innovatív vállalkozások iránt érdeklődők minden korábbinál mélyebb betekintést kapjanak a startup világ rejtelmeibe, amire eddig még nem volt példa a hazai gyakorlatban.

A Day One Capital örömmel állt az egyedülálló kezdeményezés mellé, különösen egy olyan méltán elismert médiaszereplő partnereként, amely rövid idő alatt maga is startupból lett sikeres vállalkozás Magyarországon. A STARTUP BROADWAY partnereként ösztönözni szeretnék a tehetséges magyarországi vállalkozók számának növekedését és szemléletének fejlődését. Az alapkezelő célja, hogy a magyar startup világ kiemelkedő vállalkozóit egy regionális- és globális network élő folyamataiba kapcsolja be: a „smart startup reality” izgalmas és gyakorlatias támogatást nyújt majd ebben.

A STARTUP BROADWAY a program előkészítésének és az együttműködő partnerek kiválasztásának lezárását követően várhatóan 2015 tavaszán indul a témában kiadott közlemény szerint.

forrás: http://www.tozsdeforum.hu/uzlet-2/kkv/indul-a-startup-valosag-show/

Finomra hangoljuk vállalkozását!