Itt jár most: nyitólap » Hírek

Startupot vásárolt a Samsung - Saját innovációs központjában fog fejleszteni

A Samsung felvásárolta a SmartThings-et, az okos otthonok piacának legnagyobb nyílt platformját.

A Samsung felvásárolta az egyik legjelentősebb “otthoni” céget

 

A Samsung felvásárolta a SmartThings-et, az okos otthonok piacának legnagyobb nyílt platformját. A 2012-ben alapított startup által létrehozott fejlesztői ökoszisztéma tagjai az összekapcsolt termékeknek és felhőalapú szolgáltatásoknak olyan új fajtáit tervezik meg és állítják elő, amelyek alapjaiban változtatják meg mindennapi használati tárgyaink működését. A Samsung forrásaival és támogatásával a SmartThings dinamikus növekedés elé néz, így az okos megoldások még több eszköz és partner számára lesznek majd elérhetők.

A SmartThings továbbra is függetlenül, a jelenlegi vezérigazgató, Alex Hawkinson irányítása alatt fog működni annak a Samsung Nyílt Innovációs Központnak (Samsung Open Innovation Center – OIC) részeként, amely a Samsung szoftvereit és szolgáltatásait fejleszti. A 2012-ben alapított SmartThings okostelefonos alkalmazása segítségével a felhasználók megfigyelhetik, irányíthatják és automatizálhatják otthonukat és otthoni eszközeiket, bárhol is járjanak éppen. A startup nyílt platformja több mint 1000 eszközt és 8000 alkalmazást támogat.

„A Samsung már jó ideje foglalkozik olyan eszközök és alkalmazások kutatásával, amelyek képesek az egymás közti kommunikációra. A SmartThings felvásárlása egy izgalmas állomás ezen az úton. Olyan, a korábbinál okosabb, intelligensebb használati tárgyak és megoldások létrehozásán fáradozunk, amelyek az emberek életét megkönnyíthetik és jobbá tehetik. Nagyszabású terveink vannak a háztartási eszközök továbbfejlesztésével kapcsolatban, komoly potenciált látunk például az otthonunkat védelmező biztonsági megoldások és az energiagazdaságosság területén” – fogalmazott Büttl Krisztián, a Samsung Electronics Magyar Zrt. marketing vezetője.

„A SmartThings a legaktívabb partneri és fejlesztői közösséget hívta életre az okos otthonok világában – mondta David Eun, a Samsung Nyílt Innovációs Központ vezetője. – Az összekapcsolt eszközök már régóta stratégiai jelentőséggel bírnak a Samsung számára, ezért mi – Alexhez és csapatához hasonlóan – azon dolgozunk, hogy a felhasználók élete még kényelmesebbé váljon. Azáltal, hogy megszólaltatjuk eszközeiket, leegyszerűsítjük a velük való interakciót. A még dinamikusabb növekedés érdekében meg kívánjuk őrizni a SmartThings platform nyíltságát.”


Forrás:http://www.uzletfejlesztes.hu/

Finomra hangoljuk vállalkozását!