Hírek

26
01

A korábbi ígéretekkel szemben mégsem kaptak adókedvezményt a hazai startupok az idei költségvetésben, egyelőre pedig azt sem látni, hogy mikor jöhetnének ezek. Így nehezen lesz Budapest startup főváros.

09
01

Második alkalommal pályázhattak a vállalkozások az Üzletfejlesztési Díjra. Az elismeréssel az Üzletfejlesztési Portál célja, hogy bemutassa az adott év leginnovatívabb kis- és közepes vállalkozásait, valamint felhívja a figyelmet az innováció fontosságára és a gazdaságra gyakorolt pozitív hatásaira. A 2014-ben nevezett magyar vállalkozások közül a független szakmai zsűri az első három helyezettet díjazta, további három pályázót pedig oklevéllel ismert el.

19
12

AZ INNOVÁCIÓK ÖTÖDE LESZ SIKERES TÖMEGTERMÉK A BEVEZETÉST KÖVETŐ EGY ÉVBENA felmérés szerint az új termékek 47 százaléka sem jelentős vásárlói bázist, sem jelentős ismételt vásárlást nem tud elérni, így a bukott termékek közé kerülnek.Az innovációk ötöde válik sikeres tömegtermékké a bevezetést követő egy évben Magyarországon - derül ki a GfK Piackutató és az Év Terméke Díj közös felméréséből.

18
12

Az elmúlt években megváltozott a befektetési gyakorlat, de Európának csak akkor lehet esélye, ha megfelelő ökorendszert hoz létre.Jeff Clavier, a SoftTech VC befektetési társaság alapítója 2004 óta több mint 150 vállalatba fektetett be és azok közül sokat olyan óriáscégek vásároltak fel, mint a Google, az eBay vagy a Facebook. Az általa támogatott vállalkozások között volt a Fitbit és az Eventbrite online jegypiac. A befektetési alapjai jelenleg 85 millió dollárral rendelkeznek.

28
11

Stratégiai partnerségek

22
11

A Siemens hosszú évek óta elkötelezetten támogatja a hazai felsőoktatást. Az idei gazdasági évben 12 hallgató és további 6 diákcsoport kapott ösztöndíjat a vállalattól, összesen mintegy 5 millió forint értékben.

21
11

Jövőre elindul minden idők legnagyobb gazdaságélénkítő programja az uniós támogatások felhasználásával. A következő hét évben több mint 12 ezer milliárd forint uniós forrás érkezik Magyarországra, és a fejlesztési támogatások 60 százalékát közvetlen gazdaságfejlesztésre és munkahelyteremtésre kívánja felhasználni a kormány - mondta Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásért felelős államtitkára a Magyar Innovációs Szövetség csütörtöki rendezvényén, Budapesten.

17
11

A gazdasági utánpótlás nevelés kulcsfontosságú programsorozata a Fiatal Vállalkozók Hete november 17-21. között valósul meg Magyarországon, a Global Entrepreneurship Week világméretű összefogás keretében, idén 152 ország részvételével.Budapesten és regionálisan (Debrecen, Győr, Miskolc, Pécs, Szeged, Székesfehérvár, Szekszárd) egyaránt megrendezik a hetedik Fiatal Vállalkozók Hetét 2014. november 17-21. között.

16
11

Ki ne ábrándozott volna már önállóságról, saját vállalkozásról? Az álmok valóra válásához nem csak ötlet kell, hanem kitartás. És az, hogy fokozottan figyeljünk néhány mellékesnek tűnő dologra, amelyek sorsdöntőek is lehetnek. Összegyűjtöttük a lényeget, olyan sikeres vállalkozók tanácsaival, akik mindezt maguk is kipróbálták.

10
11

Ez volt a sokatmondó címe annak a vállalkozásserkentő rendezvénynek, amelyet szerdán rendezett meg az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) és a Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület (HVCA) ezúttal a Budapesti Műszaki Egyetem Innovációs laborjában, közismertebb nevén a Demolában. Rég voltam ilyen inspiráló rendezvényen.

05
11

MEGINT KERESIK A LEGJOBB MAGYAR APPOKATIdén is lesz Appra magyar!, az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) alkalmazásfejlesztő versenye. A megmérettetés célja a legkiválóbb magyar alkalmazásfejlesztői teljesítmények elismerése és a tudatos mobileszköz-használat terjesztése.

03
11

Idén kilenc magyar startup vett részt a befektetők és szakemberek részéről kiemelt figyelemmel kitüntetett bécsi Pioneers fesztiválon. 4 jutott be a pitch verseny legjobb 50 közé, a Loffice jóvoltából pedig 5 magyar csapat is ingyen standot állíthatott.

30
10

Gondolj nagyotÉrdekel, mit takar az IP kifejezés? Hogyan tudod megvédeni a szellemi alkotásaidat? Milyen védelem illetheti meg a termékedet? Olyan kérdések ezek, amelyek minden startupper életében felmerülnek. IP-témájú cikksorozatunkban a szellemi alkotások, a termékek állnak majd a középpontban.

29
10

Minden harmadik fiatal vállalkozásra alkalmasnak érzi magátA 18 és 40 év közötti magyar fiatalok 35 százaléka érzi magát alkalmasnak arra, hogy vállalkozzon, és a terveik megvalósításától elsősorban a csődtől való félelem tartja vissza őket - derül ki a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségének (FIVOSZ) országos reprezentatív kutatásából.

26
10

25 FEJLESZTÉSI ÖTLET ZALA MEGYÉBŐLZalaegerszeg - Zala megye 25 fejlesztési ötletét építették be az országos innovációs javaslati rendszerbe. Ezek többsége a gépiparra, a mechatronikára, a mezőgazdaságra és a turisztikára helyezi a hangsúlyt. Zala megye vállalkozói azt remélik, hogy a következő hat évben olyan pályázati lehetőségeik lesznek, amelyek megfelelnek a helyi igényeknek is.

26
10

A magyar kormány igyekszik növelni a magyar kis- és közepes vállalkozások (kkv) exportképességét, továbbá megfelelő üzleti környezetet, stabil, kiszámítható viszonyokat teremteni a Magyarországra érkező befektetőknek - jelentette ki a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára kedden Budapesten.

20
10

Lezajlottak a társadalmi egyeztetések a kutatás-fejlesztések és innováció 2020-ig szóló fő irányainak kijelöléséről, ennek alapján készül a hamarosan kormány elé kerülő intelligens szakosodási stratégia - mondta el Pálinkás József az MTI-nek. A kormánybiztos emlékeztetett arra, hogy a stratégia kidolgozását az Európai Unió strukturális alapjaiból a következő években kutatás-fejlesztésre és innovációra fordítható, csaknem kétszeresére emelt, 700 milliárd forintos pályázati keret indokolja.

16
10

ÉRDEMES BERUHÁZNI AZ INNOVÁCIÓBAAz Európai Unió új pénzügyi időszakában érdemes lesz majd pályázniuk a kutatással, fejlesztéssel, innovációval foglalkozó kis- és közepes vállalatoknak is, hiszen jelentős közösségi pénz áll majd a rendelkezésükre. Partnerre találhatnak a Nemzeti Innovációs Hivatalban (NIH) is, mivel egyre több cég keresi meg őket sikerük előmozdítása érdekében. Spaller Endre, a NIH elnöke a lapunknak adott interjúban hangsúlyozta, jelenleg a bruttó hazai termék (GDP) bővüléséhez az innováció 1,3 százalékkal járul hozzá, de hamarosan szeretnék elérni az 1,8 százalékos arányt.

11
10

A Forbes magazin és a Day One Capital Kockázati Tőkealap-kezelő (Day One Capital) Magyarországon először egy egyedülálló és nagyszabású startup eseményt indít STARTUP BROADWAY címmel. A startupok életét és fejlődését testközelből bemutató héthónapos program 2015 tavaszán veszi kezdetét egy régiós eseménysorozat részeként – közölték a szervezők közleményben.

09
10

A világháló fejlődésének köszönhetően robbanásszerű változás előtt áll offline világunk is. Az állandó online összeköttetés, a technológia folyamatos evolúciója és a relatíve alacsony beszállási költségek lehetővé teszik, hogy a kezdő garázscégek olyan üzletekbe fogjanak, ami ezidáig csupán a nagyok kiváltsága volt. Az új üzleti modelleknek köszönhetően a nulláról indulva hajmeresztő növekedést és tulajdonosaiknak gyors meggazdagodást jelentő cégek már szinte minden piaci szegmensben jelen vannak. Az internetre alapuló bizniszek új generációjának kulcsszava az OTT (over-the-top), mely az online világ legnagyobb hazai konferenciájának egyik húzó témája is lesz. Az idén tizenötéves Internet Hungary-n továbbá többek között arra is választ kaphatunk, hogy hogyan lehet akár több százmilliós nemzetközi cég egy magyar startup-ból.

07
10

A magyar startupok világa csak egy nagyra fújt nemzeti színű lufi, vagy van mögötte valós tevékenység is? Ezt a kérdést akarja megválaszolni a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) azzal a startup térképpel, amit az október 16-17-én megrendezésre kerülő Innotrends 2014 konferencián akarnak bemutatni.

25
09

Ezt jelentette be a zalai megyeszékhelyen Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár. A duális képzés lényege, hogy a hallgatók már tanulmányaik alatt komoly szakmai gyakorlatot szereznek, így kész szakemberként hagyják el iskolájukat.

22
09

Az Európai Bizottság csütörtökön közzétette azoknak kis- és középvállalkozásoknak a listáját, amelyek elsőként fognak részesülni az új, 3 milliárd eurós kkv-eszköz támogatásaiból. 21 ország 155 kkv-ja jut egyenként 50 ezer eurónyi támogatáshoz a megvalósíthatósági tanulmányok finanszírozására, és emellett egy maximum három napos üzletvezetési tréningen is részt vehetnek. Projektjeik ezt követően adott esetben további bizottsági támogatásban részesülhetnek 2,5 millió euró erejéig.

22
09

A TÁMOP 2.3.6 B-12/1 pályázat eredményei.Megjelent a Nyugat-Dunántúl régió TÁMOP 2.3.6.B-12-1/1 és TÁMOP 2.3.6.B-12-1/2 számú alkomponensei keretében támogatott projektek listája.

16
09

DEÁK CSABA ❘ Szeretném, ha a tudástranszfer a hazai és a nemzetközi jó gyakorlatokat alapul véve mindenütt valós tartalommal telne meg – mondja a Nemzeti Innovációs Hivatal stratégiai elnökhelyettese, aki ajánlásokat dolgoz ki, hogy segítse a piaci alapú gondolkodás térnyerését a felsőoktatásban.

15
09

Idén második alkalommal is megrendezik a kutatás-fejlesztési és innovációs konferenciát és startup kiállítást a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) főszervezésében október 16-17-én a fővárosban - mondta Spaller Endre, a NIH elnöke hétfőn sajtótájékoztatón, Budapesten.

08
09

Az Innovációs Index célja, hogy bemutassa az üzleti innovációban, üzletfejlesztésben élenjáró, innovatív cégeket és üzleti célú újdonságaikat, illetve támogatja az innováció társadalmasítását is.

07
09

8 FONTOS lépés: Hogy hogyan kezdj neki a vállalkozásodnak kevés tőkévelSokszor fordul elő vállalkozókkal, hogy rendelkeznek egy nyerő ötlettel, de várólistára rakják mivel nincs megfelelő pénzügyi hátterük a megvalósításhoz. Arra számítanak, hogy az ötletük soha nem fog valóra válni, hacsak nem találnak egy meghatározó kockázati tőke befektetőt.

01
09

A 2014. augusztus utolsó hetében került megrendezésre a Széchenyi István Egyetemen a kreatív problémamegoldást célzó és egy „Hackathon innovációs versenyt” is magában foglaló első nyári egyetem. Az egy hetes esemény célja a résztvevő hallgatók kreativitásának, kezdeményezőkészségének fokozása, valamint a csoportos problémamegoldás gyakorlatának elősegítése, illetve technológiai ötletek 2-4 fős csapatokban történő megvalósítása, majd prezentációja.

25
08

Innotrends Hungary 2014 - Nemzetközi konferencia és kiállítás‘A Nemzeti Innovcis Hivatal egyik legfőbb feladata a hazai kutats-fejleszts s innovci nemzetgazdasgi szintű sztnzse, a hazai start-up koszisztma kialaktsnak szakmai tmogatsa, a vllalkozi szfra hlzatosodsnak előmozdtsa. E misszi elrsnek cljbl a Nemzeti Innovcis Hivatalmsodik alkalommal szervezi meg 2014.oktber 16-17. kztt az INNOTRENDS HUNGARY 2014 elnevezsű konferencit s szakkilltst!

14
08

A Samsung felvásárolta a SmartThings-et, az okos otthonok piacának legnagyobb nyílt platformját.

02
08

Hackathon-leltár: nemzetközi sikerekÖrömteli változások indultak be a hazai startup életben. Annak ellenére, hogy nincsenek Gazellák, a Seed alapok, takaréklángon… mindenki pörög. Nem is kicsit, mert ha minden igaz megértettük, hogy nem onnan kell várni a segítséget, ahonnan nem jön. A sikert nem a várakozás hozza el, hanem a kitartó munka. Azt hiszem, az egész hazai startup ökoszisztéma átment bootstrap módba és csinálja a dolgát..

28
07

Az Európai Unió által alapított innoSmart kezdeményezés célja, hogy támogassa a kreativitáson, klaszterek és iparágak közötti együttműködésen alapuló feltörekvő és fenntartható iparágak fejlesztését.

21
07

A ZÖLD GAZDASÁG SEGÍTI AZ ÚJ MUNKAHELYEKET ÉS AZ INNOVÁCIÓTAz Európai Környezetvédelmi Ügynökség (EEA) új jelentése szerint az erőforrások hatékonyabb használatával Európa támogathatja új munkahelyek létrejöttét és az innovációt. A kiadvány egy sor olyan szakpolitikát mutat be, amely bizonyítottan környezeti és gazdasági hasznot hoz.

30
06

Üzleti recept: hogyan hódíthatjuk meg a világpiacot?Ki ne szeretne a Prezi, a Ustream vagy a LogMeIn nyomdokaiba lépni? A sikerhez vezető úton a jó ötletek, a szakmai tudás és a piaci rések megtalálása mellett segíthetnek a startup rendezvények, az innovációs versenyek, az uniós vagy állami pályázatok, valamint a Nemzeti Innovációs Hivatal célirányos szolgáltatásai is.

15
06

Magyarország egyre pezsgőbb startup világában gomba módra szaporodnak az induló vállalkozások fejlődését támogató inkubátorok és az ezekkel közeli rokonságot mutató tanácsadó cégek. A BDO Magyarország elsőként térképezte fel ezt a területet, felmérésében nem csupán azonosítva az érintett szereplőket, hanem bemutatva azok jellegzetességeit is. Jelenleg 11 olyan üzleti és technológiai inkubátor működik az országban, amely irodai férőhelyet, komplex szolgáltatásportfóliót, befektetést és globális kapcsolatrendszert is nyújt, miközben folyamatosan fogadja a jelentkező startupokat.

11
06

Európa legrangosabb startup-díjának, a The Europas Awardsnak az egyik kategóriáját – a legjobb alapítóknak járót – nyerte el kedd este Londonban a Prezi magyar szoftverfejlesztő cég – közölte a cég PR-menedzsere.

1-40   41-80

Finomra hangoljuk vállalkozását!